Peperomia Red Canyon ® 12 cm en 15 cm op tafel

Wat maakt deze 3 Peperomia’s speciaal?

Al jaren is de Peperomia obtusifolia een graag geziene gast in menig woonkamer. Deze prachtige, compacte plant zit ook al meer dan 25 jaar in ons assortiment. Maar er zijn een paar new kids on the block, namelijk de Peperomia Burning Bush ® en Peperomia Red Canyon ®. Zie jij de verschillen tussen deze drie planten? Zo niet, we leggen ze graag aan je uit!

Planthunten en veredelen

Tijdens een reis naar Panama heeft onze planthunter Obed een prachtexemplaar van de Peperomia obtusifolia gespot. Deze plant heeft hij meegenomen naar onze kwekerij in het hoge Noorden van Nederland. Hier is de veredelaar deze soort gaan kruisen, waar heel veel verschillende soorten uit zijn gekomen. Uit deze soorten is vervolgens een strenge selectie gemaakt, waardoor er maar een paar soorten overbleven. De lucky ones zijn geworden: Peperomia Burning Bush ® en Peperomia Red Canyon ®.

Peperomia obtusifolia op een tafel

Peperomia obtusifolia

De Peperomia obtusifolia heeft donkergroene, leerachtige bladeren met een prachtige glans. De plant kan water opslaan in zijn ronde bladeren, waardoor deze plant eigenlijk half-succulent is. Het water wordt opgeslagen voor droge tijden. Deze Peperomia soort groeit niet heel erg hoog, waardoor je kunt zeggen dat de plantvorm van de Peperomia obtusifolia laag is. De plant wordt ook wel ‘krokodillentranen’ genoemd. De Peperomia obtusifolia is een sterke, gemakkelijke plant!

Peperomia Red Canyon ® op een tafel

Peperomia Red Canyon ®

De vorm van het blad van de Peperomia Red Canyon ® lijkt wel wat op die van de Peperomia obtusifolia. Toch is dit een hele andere plant! Ten eerste zijn de bladeren van de Peperomia Red Canyon ® lichter van kleur en hebben ze diepere nerven. Daarnaast is de plantvorm verschillend. Waar de Peperomia obtusifolia juist laag blijft, heeft de Peperomia Red Canyon ® een hogere vorm.

Het meest opvallende verschil hebben we voor het laatst bewaard en is meteen het aspect waar deze prachtige plant zijn naam aan te danken heeft: de rode stengel. Hoe bijzonder is het contrast tussen het frisgroene blad en de donkerrode stengel? Daarnaast is het goed om te benoemen dat deze Peperomia soort kwekersrechtelijk beschermd is met PBR-code EC-PEPE-1806. Dit houdt in dat een plant niet zomaar door iemand anders gekweekt mag worden zonder toestemming.

Peperomia Burning Bush ® in een kamer

Peperomia Burning Bush ®

Ook deze beauty is het resultaat van het veredelen van de Peperomia obtusifolia. Wat meteen opvalt aan de Peperomia Burning Bush ® is de rode rand van de bladeren. Deze rode rand wordt intenser van kleur bij meer licht. Maar pas op, want de plant kan niet tegen direct zonlicht. Daarnaast verschillen de bladeren ook op andere vlakken met de Peperomia obtusifolia en Peperomia Red Canyon ®. De bladeren zijn namelijk kleiner, hebben minder opvallende nerven en de kleur is donkerder.

Net zoals de Peperomia Red Canyon ®, heeft de Peperomia Burning Bush ® een hoge plantvorm. De stengel van deze plant heeft een bruine kleur. Ook de Peperomia Burning Bush ® is kwekersrechtelijk beschermd, namelijk met PBR code EC-PEPE-2103.

Verzorging van deze bijzondere Peperomia soorten

Zowel de Peperomia obtusifolia, Peperomia Red Canyon ® als Peperomia Burning Bush ® kunnen houden van veel licht, maar absoluut niet van direct zonlicht. Te veel direct zonlicht kan er namelijk voor zorgen dat de plant gele bladeren krijgt. Plaats deze drie Peperomia soorten daarom op een plek met indirect zonlicht. Daarnaast hebben deze planten niet te veel water nodig. Geef daarom regelmatig een kleine hoeveelheid water.

Nu je weet wat deze drie Peperomia soorten van elkaar onderscheidt, zijn we heel benieuwd welke van de drie jouw favoriet is. En wil je meer weten over deze of andere planten? Stuur ons dan een berichtje via Instagram!

Andere blogs

Overzichtfoto Eden Collection
Planten

Countdown to 2023

Wow, wat een jaar was dit! Een bewogen jaar waarin er veel is gebeurd en ook veel is veranderd. 2022 was een jaar met veel

Read More »

Blog delen:

Facebook
LinkedIn
nl_NL