Philodendron bipinnatifidum en Rhipsalis cassutha in een interieur

Waarom is groen zo leuk?!

Heb jij ook al zo’n plantenjungle in huis? Dan ga jij helemaal mee met de nieuwe trend! Steeds meer mensen komen erachter hoe leuk het is om groene planten in huis te hebben om voor te zorgen. Je kan ze zien groeien, verzorgen en ze helpen je nog om de lucht te verfrissen ook! Dan heb je nu dus een mooi weerwoord tegen die saaie vriend die vindt dat je te veel planten in je huis hebt. Het is leuk om te zien hoe planten steeds meer in de smaak beginnen te vallen bij zowel huishoudens als woon/interieur inrichters. De groene kamerplant wordt steeds vaker een onderdeel van de inrichting. 

Maar waarom zijn die groene vriendjes in je huis zo leuk?

Iedereen zal zijn eigen redenen hebben om te kiezen voor een leuke plant of misschien wel meerdere, maar behalve de lol die je eraan kan hebben zitten er nog meer voordelen aan deze niet zeurende huisgenoten! Groene planten zijn goed voor de gezondheid, ze geven rust en ook de tijd en aandacht die je in het verzorgen van de planten steekt zorgt voor vreugde. Het is toch geweldig om je plantje te zien groeien omdat jij ze water geeft. Voor de echte plantliefhebbers houdt dit misschien ook wel in dat ze hun plantjes stekken en een klein plantje groot zien worden!

Planten hebben naast de vreugde en rust die ze in huis kunnen geven ook een luchtzuiverend effect. NASA heeft hier een hele studie over gedaan om aan te tonen dat planten giftige stofjes uit de lucht halen, en ja deze komen in elk huishouden voor! Door jouw plantenvriendje krijg jij dus schonere lucht in huis. Hoe meer planten en hoe groter de planten des te groter het effect natuurlijk maar hee alle beetjes helpen! Zo neemt de Phildendron bipinnatifidum bijvoorbeeld formaldehyde op uit de lucht. Dit stofje wordt in textielfabrieken gebruikt in bijvoorbeeld gordijnen en vloerbedekkingen maar dit stofje komt ook voor in onder andere gasfornuizen, geisers, brandende kaarsen en openhaarden, tabaksrook en nog veel meer! Gelukkig is de hoeveelheid dat vrijkomt van dit stofje maar weinig, maar toch deze plant absorbeert het voor je!

Verder is het ook heel fijn om een beetje natuur in huis te halen. Steeds meer mensen trekken erop uit om de natuur te zien en voelen zich hier prettig bij. Maar bij terugkomst op bijvoorbeeld je flatje midden in de stad is dit gevoel weer weg. Hoe fijn is het om dit toch een beetje te behouden?

Philodendron bipinnatifidum

Een leuke plant om in huis te halen is bijvoorbeeld de Philodendron bipinnatifidum die hierboven al genoemd werd. Deze leuke tropische plant heeft iets weg van een palmboom. Maar het heeft niet het onhandige formaat ervan want ja dat past moeilijk in je huis. Misschien kunnen we ons op die manier toch nog een beetje het tropische strand inbeelden waar we door Corona niet heen konden.

De Philodendron bipinnatifidum is een sterke plant die mooi groot wordt. De bladeren hebben een leuke vorm van ontwikkelen. De bipinnatifidum groeit vanuit de steel omhoog. Uit het midden van de steel komt een soort vliesje waaruit het steeltje begint met groeien. Vervolgens klappen de nog opgekrulde blaadjes voorzichtig uit tot een gestrekt blad. Wanneer de steel groot genoeg is gegroeid zie je dat ze mooi dik zijn en de bladeren een donkergroene kleur hebben.

Naast de bipinnatifidum bestaan er veel andere Philodendron soorten zoals bijvoorbeeld de Philodendron Hastatum, maar ook de Monstera minima is een familielid van deze plant. Wil je nog meer toffe dingen leren over planten houdt dan onze blogs in de gaten.

Als je graag wilt dat we een door jouw gekozen onderwerp gebruiken voor onze blogs stuur ons dan een berichtje via Instagram of Facebook en misschien zie je jouw onderwerp wel terug komen in ons volgende blog!

Andere blogs

Overzichtfoto Eden Collection
Planten

Countdown to 2023

Wow, wat een jaar was dit! Een bewogen jaar waarin er veel is gebeurd en ook veel is veranderd. 2022 was een jaar met veel

Read More »

Blog delen:

Facebook
LinkedIn
nl_NL