Plantenblog – a – MAZE -ing planten

Het is alweer even geleden dat er een blog verschenen is op deze pagina. Vandaag willen we jullie graag meer vertellen over de MAZE-planten. Hele bijzondere planten, namelijk de Hydnophytum papuanum en de Myrmecodia beccarii. Kennen jullie deze plant al?

Het verhaal van deze planten

De Hydnophytum papuanum en Myrmecodia beccarii zijn tropenplanten die in een groot deel van Zuid-Oost Azië en Noord-Australië voorkomen. Deze planten zijn  een wonder van de natuur en brengen een groot geheim met zich mee. Namelijk in de knol van deze planten bevinden zich allemaal gangen, een heus doolhof. Als je de knol door zou snijden, zou je het kunnen zien. Wij hebben dit even gedaan voor jullie, zodat jullie kunnen blijven genieten van jullie mooie plant zonder hem door te snijden.

Foto credits: Mama Botanica

De knol is een verdikking van de steel en is daarmee technisch gezien geen echte knol. Ik hoor je denken, waarom zitten er gangen in deze knol? In de tropen wonen en leven hier tropische mieren in. De plant en de mieren leven samen met elkaar en helpen elkaar aan voeding.  Ze helpen elkaar aan voeding en bescherming. Bijzonder he? In Nederland komen geen tropische mieren voor, dus in deze planten zullen geen mieren voorkomen. De gangen zijn leeg en vormen een stelsel, het doolhof. De doolhofplant is voor ons een mysterieus verschijnsel uit de natuur die onze woonkamers tropische sferen geeft.

Verzorging

Geef de doolhofplant één keer per week een beetje water. De grond moet altijd licht vochtig zijn, maar mag niet nat zijn. Deze plant groeit langzaam en heeft daarom erg weinig voeding nodig. Deze plant mag licht staan, maar niet in direct zonlicht.

Wil je nog meer weten over deze planten en de verzorging ervan? Bekijk dan deze video die plantenliefhebster Mama Botanica erover gemaakt heeft.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Andere blogs

Overzichtfoto Eden Collection
Planten

Countdown to 2023

Wow, wat een jaar was dit! Een bewogen jaar waarin er veel is gebeurd en ook veel is veranderd. 2022 was een jaar met veel

Read More »

Blog delen:

Facebook
LinkedIn
nl_NL