Eden Collection

Peperomia Piccolo Banda ® - Piccolo Banda

® EC-PEPE-1803
icon-water 1x wk Water
icon-sun direct Licht
icon-temperature 12-25 Temperatuur
icon-nutriments 1x pm Voeding
Potmaat 5,5 cm
Pot icon
Ideaal voor jungle, retro Stijl
Watering can icon

Ons advies

De Peperomia Piccola Banda is één van de nieuwere toevoegingen aan de Eden Collection. Hij komt zowel met bloei als zonder bloei voor. Door bepaalde omstandigheden komt er bloei in de plant. De Piccola Banda kenmerkt zich door de middelgrote ronde blaadjes met een bruine nerf in het donkergroene blad. Een leuke nieuwe toevoeging aan het Peperomia-assortiment. De plant heeft niet veel verzorging nodig, één keer per week een beetje water en hij staat graag op een lichte plek in huis.

Van oorsprong komt deze leuke plant uit Peru.

Peperomia albovittata Piccola Banda

Familie

De Peperomia familie is een zeer grote plantenfamilie van ongeveer 500 sierbladplanten en is verwant aan de peperplant. De meeste Peperomia variaties komen van origine uit het Amazonegebied van Zuid-Amerika, waar ze groeien onder warme en schaduwrijke omstandigheden. Peperomia’s zijn gemakkelijk in de verzorging en geschikt voor de meeste plekken in de huiskamer. De meeste planten geven een bloem met een opvallende kleur of kelkje.

Voor de Eden Collection zijn de beste soorten geselecteerd en nog steeds worden er meerdere nieuwe soorten per jaar ontdekt en toegevoegd aan de collectie.

Van dezelfde familie

Swipe om te navigeren