Eden Collection

Peperomia pepperspot - Green Coins

icon-water 1x wk Water
icon-sun indirect Licht
icon-temperature 15-25 Temperatuur
icon-nutriments 1x pm Voeding
Potmaat 15 cm
Pot icon
Ideaal voor jungle, retro Stijl
Watering can icon

Ons advies

Deze mooie hangplant komt oorspronkelijk uit het Amazone gebied, waar het warm en schaduwrijk is. De plant kan daarom niet tegen direct zonlicht, maar hang of zet hem wel op een lichte plek zodat hij wel de warmte op kan nemen. De bladeren zijn kleine groene ronde blaadjes met een rode achterkant die hangen aan een opvallend steeltje die roodbruin van kleur is.
Deze plant is ook gemakkelijk te stekken, knip de uiteinden van de steeltjes af en zet deze vervolgens in een ander potje met potgrond. Geef het stekje regelmatig water. Voor je het weet heb je je eigen gestekte hangplant! Hoe leuk is dat?

Peperomia pepperspot

Familie

De Peperomia familie is een zeer grote plantenfamilie van ongeveer 500 sierbladplanten en is verwant aan de peperplant. De meeste Peperomia variaties komen van origine uit het Amazonegebied van Zuid-Amerika, waar ze groeien onder warme en schaduwrijke omstandigheden. Peperomia’s zijn gemakkelijk in de verzorging en geschikt voor de meeste plekken in de huiskamer. De meeste planten geven een bloem met een opvallende kleur of kelkje.

Voor de Eden Collection zijn de beste soorten geselecteerd en nog steeds worden er meerdere nieuwe soorten per jaar ontdekt en toegevoegd aan de collectie.

Van dezelfde familie

Swipe om te navigeren
Begonia cane Hotspot
Begonia cane Hotspot Eden Specials
Crassula minor - Bambino
Crassula minor - Bambino Crassula
Aphelandra White Wash - White Wash