Eden Collection

Kalanchoe beharensis – Silver Shadow

Kalanchoe
Waar verkrijgbaar
icon-water 1x 2wk Water
icon-sun direct Licht
icon-temperature 12-25 Temperatuur
icon-nutriments 1x pm Voeding
Potmaat 5,5 cm,12 cm
Pot icon
Ideaal voor industrial Stijl
Watering can icon

Ons advies

Deze lichtgroene Kalanchoe met een grijzige waas heeft puntige bladeren. Het blad is dik en viltachtig met gekartelde randen. Aan de onderkant is het blad gewelfd, waardoor het lijkt op olifantenoren; vandaar de bijnaam ‘Olifantsoor’.

De grond rondom de Kalanchoe dient tussen de gietbeurten op te drogen voordat er opnieuw water wordt gegeven. Voorkom dat de grond te nat is. De Kalanchoe kan zowel in direct zonlicht als in de schaduw. De bladeren zullen een rode gloed krijgen indien de plant veel natuurlijk licht ontvangt. Indien de plant donker staat kan het zo zijn dat de bladeren donkerder van kleur worden.

De Kalanchoë is inheems in Madagascar en komt daar voor in de droge gebieden en woestijn. De naam “Beharensis” is afgeleid van de stad Behara in Zuid-Madagaskar.

Kalanchoe beharensis (1)

Familie

Kalanchoë behoort tot de vetplantenfamilie en telt 125 bekende soorten. De planten komen voornamelijk voor in de warme delen van de wereld, zoals Zuid-Oost Afrika en Azië. De planten zijn erg sterk doordat ze water kunnen opslaan in de bladeren. Hierdoor kunnen ze langere tijd zonder water en is het niet erg als je ze een week vergeet.

Van dezelfde familie

Swipe om te navigeren
Kalanchoe beharensis – Silver Shadow Kalanchoe
Kalanchoë thyrsiflora - Sahara Shadows Kalanchoe