Eden Collection

Alocasia cucullata

Eden Jungles
Waar verkrijgbaar
icon-water 1x wk Water
icon-sun Indirect Licht
icon-temperature 15-25 Temperatuur
icon-nutriments 2x pm Voeding
Potmaat 12 cm
Pot icon
Ideaal voor jungle Stijl
Watering can icon

Ons advies

De Alocasia cucullata is een echte jungle plant met mooie frisgroene bladeren die wel 4 meter hoog kan worden! Als de plant nog klein is staan de bladeren omhoog, deze gaan meer hangen als de plant ouder wordt. Als een nieuw blad wordt gevormd dan wordt meestal een oud blad afgestoten.

Als deze plant “te veel” water krijgt, komen er drupjes aan de bladpunten. Zo voert de plant het overtollig water af. Dit water kan vlekken geven op houten ondergronden en of stoffen ondergronden. Dit sap is ook irriterend voor de huid en giftig voor huisdieren. Geef de plant dus matig water.

De grond mag licht vochtig blijven, maar niet nat. Als de grond te nat is, zullen de bladeren bruin worden. De Alocasia cucullata houdt van een hoge luchtvochtigheid en veel licht, maar geen direct zonlicht. Geef geen koud water, maar water op kamertemperatuur. Deze plant kan snel groeien, geef daarom regelmatig plantenvoeding.

IMG_9935

Familie

Alocasia is een plantengeslacht dat oorspronkelijk uit de oerwouden van Zuidoost-Azië tot aan Oost-Australië komt. Dit geslacht bevat ongeveer 80 tropische en subtropische planten.

Van dezelfde familie

Swipe om te navigeren
Begonia Oldemore - Eden Jungles Eden Jungles
Philodendron bipinnatifidum Eden Jungles
Anthurium clarinervium Eden Jungles
Alocasia cucullata Eden Jungles
Monstera minima - Eden Jungles Eden Jungles