Wij zijn Eden collection

“Discover the world, bring Eden Collection into your home” Deze slogan bevat de essentie van Eden Collection. Want wie houdt er niet van om de wereld te ontdekken? De wereld met al haar schoonheid en pure natuur, waarin de meest uiteenlopende geheimen verscholen liggen. Met een selectie van unieke en onderscheidende kamerplanten, probeert Eden Collection een stukje van deze geheimen te onthullen. De collectie is een verzameling van planten uit alle delen van de wereld waardoor je de wereld met al haar continenten in huis kunt halen. Eden Collection bevat een combinatie van verschillende plantensoorten in variërende kleuren en potmaten. Een belangrijke richtlijn bij het samenstellen van de collectie is dat de planten sterk zijn en gemakkelijk te verzorgen, zodat je extra lang van deze juweeltjes kunt genieten!
Eden Collection planten

Smit Kwekerijen, innovatief van nature

Aan het blad herken je de plant: Smit Kwekerijen, ofwel Eden Collection, is te herkennen aan het bruine label in onze groene kamerplanten. Sinds het ontstaan van Smit Kwekerijen meer dan dertig jaar geleden, introduceren we geregeld nieuwe en succesvolle groene kamerplanten. Smit Kwekerijen is sinds 2 september 2022 onderdeel van Plant World (het voormalige Van der Arend Tropical Plantcenter en JoGrow). Na de overname van het Begonia assortiment van Kwekerij Hoefnagels voert Plant World een zeer breed en uniek productassortiment in Europa. Door deze fusie is er meer (product)ontwikkeling en verduurzaming mogelijk. Het managment van Plant World bestaat uit de directieleden René van der Arend, John Grootscholten, Peter Bijl, Kees Pingen en Obed Smid. Met deze overname biedt Plant World een nog breder assortiment: van tropische kamerplant, tot Hydrangea en winterharde planten. 

Onze eigen ‘planthunter’ Obed Smit speurt meerdere malen per jaar de hele wereld af, op zoek naar nieuwe en onbekende planten en/of interessante varianten van de bestaande planten. Het resultaat van deze reizen vormt de basis van Eden Collection waarbij rekening wordt gehouden met de trends in de markt en de veranderende smaak van consumenten.

Uit een strenge selectie van zaden en stekjes ontwikkelen we voortdurend nieuwe groenproducten. Tussen een zaadje of een stekje van ‘wild groen’ en een plant die zich goed voelt in een huis, ligt meestal een periode van enkele jaren. Daarbij worden niet alle planten toegevoegd aan de collectie. Alleen de planten die onderscheidend zijn in kleur en vorm of een betere variant van een bestaande plant vormen, worden uiteindelijk gebruikt.