Bladeren van de Alocasia Regal Shields

Hoe haal je de jungle sfeer in huis met de Alocasia Regal Shields?


De winter is bijna voorbij, en dat betekent dat we weer het zonnetje in huis willen halen. Onze Eden Jungles plantenlijn is de perfecte samenstelling van zonnige planten met een tropisch randje. Nét alsof je al op vakantie bent. De Eden Jungles kenmerken zich door hun ruwe look, alsof ze rechtstreeks uit het oerwoud komen, and we love it! Voor een industriële look of een jungle gevoel in huis zijn deze planten de perfecte aanwinst. Tot de Eden Jungles horen verschillende gouden ouwe, zoals de Monstera minima en Philodendron bipinnatifidum. Maar ook nieuwkomers mogen niet ontbreken in deze plantenlijn. Een van die nieuwkomers is de Alocasia Regal Shields, een plant waar wij je graag meer over vertellen!

Back to the roots

De Alocasia Regal Shields is een mooie grote plant met een donkergroen blad, lichtgroene stengels en witte nerven. Hij kan worden verwisseld met zijn broer de Alocasia Wentii, maar het zichtbare verschil tussen de twee planten is de bladvorm en de verschillende kleur van de nerven! De Alocasia Regal Shields dankt zijn naam aan de unieke verkleuring en vorm van het blad, deze lijkt namelijk op een schild. De plant komt oorspronkelijk uit Amerika, waar hij door een kruising ontwikkeld is in Florida. Een tropische plant staat bekend voor zijn liefde voor warme temperaturen. Wanneer het te koud is voor de plant (zoals bij een ingang, open raam of koude dagen buiten) laat hij zijn bladeren hangen. Echter door de gewenning van het klimaat in Florida kan de Alocasia Regal Shields wel tegen een stootje en is hij redelijk windbestendig. De Alocasia Regal Shields behoort tot de Aronskelkfamilie, en deze plantenfamilie kenmerkt zich door hun opvallende bladeren en de bloeiwijze van de plant. Zo ook de Alocasia Regal Shields, hij groeit namelijk richting de zon, en kan dus flink groeien. Deze plant onderscheid zichzelf van zijn familie door de unieke lichtere nerven, want dit is de enige Alocasia die dit heeft! Écht een unieke plant dus in zijn familie, hoe cool is dat?

Taking care of the Alocasia Regal Shields

Terugkomend op de groei van de Alocasia Regal Shields, hij kan namelijk enorm groot worden. Gemiddeld zal de plant tussen de 1,2 en 1,5 meter worden, maar in de jungle of in een kas kan hij zeker de 2 meter behalen… Als dat geen échte jungle plant is. Zoals hierboven benoemd, groeit de Alocasia Regal Shields in de richting van de zon. Daarom is het belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat de plant niet één richting op groeit. Ook houdt de Alocasia Regal Shields van ruime omgeving, het liefst in een grote hal, kantoorruimte of woonkamer. De plant kan in de zomer ook buiten op het terras of op het balkon staan, want zoals eerder benoemd kan de Alocasia Regal Shields wel tegen een stootje van de wind. Echter zal je dan wel moeten oppassen met de koudere nachten

Bladeren van de Alocasia Regal Shields

De Alocasia Regal Shields hoeft maar één à twee keer per week water te hebben, mits de plant in een pot met de juiste potgrond staat. Dit hangt ook af van de standplaats, dus houdt dit goed in de gaten. Ondanks dat de Alocasia Regal Shields een tropische look heeft, is de plant tegen de iets koudere weersomstandigheden bestemd. Maar de Alocasia Regal Shields staat het liefst in een ruimte op kamertemperatuur.

How to get that Jungle feeling

Alocasia Regal Shields styling

Maar als je nou de Alocasia Regal Shields hebt aangeschaft, hoe krijg je dan het jungle gevoel in huis? Wij hebben dé tips om je huis de perfecte jungle vibe te geven. Maar eerst, waar denk je aan bij jungle? Wij denken meteen aan veel groene planten bij elkaar met grote bladeren. Vooral verschillende hoge planten! De Alocasia Regal Shields is heel mooi in combinatie met de andere planten van de Eden Jungles, zoals de Monstera minima en de Anthurium clarinervium. De verschillende hoogtes en potmaten van de planten zorgen voor een stoer en speels effect. Dit speelse effect geeft een huis een echt jungle gevoel.

Ben je nou niet zo’n fan van een jungle vibe in je huis, maar vind je de Alocasia Regal Shields wel heel mooi? No worries, want deze plant staat ook perfect in andere woonstijlen, zoals minimalistisch. De plant valt in een wit interieur namelijk erg op met zijn donkergroene blad en lichte nerven.

Do's and Don'ts

Inmiddels kan het je niet ontgaan zijn dat de Alocasia Regal Shields een plant is met een gebruiksaanwijzing. Voor het gemak hebben wij de do’s en don’ts op een rij gezet!

DO:

  • De Alocasia wilt graag veel licht, maar niet direct zonlicht op de bladeren;
  • Veeeeeeeel ruimte;
  • Stijl deze plant met veel andere Eden Jungles exemplaren;

DON’T:

  • In de tocht zetten;
  • In een hoek zetten waar weinig ruimte is;

 

Ben je nu enthousiast geworden en kan je niet wachten om je eigen urban jungle te creëren? Kijk voor inspiratie dan eens naar onze andere Eden Jungles. Voor meer foto’s en informatie over andere Eden Jungles, check onze Instagram en Facebook!

Andere blogs

Overzichtfoto Eden Collection
Planten

Countdown to 2023

Wow, wat een jaar was dit! Een bewogen jaar waarin er veel is gebeurd en ook veel is veranderd. 2022 was een jaar met veel

Read More »

Blog delen:

Facebook
LinkedIn
nl_NL