Drie planten in een interieur

Groene tijdsbesteding in quarantaine tijd

De afgelopen weken zijn we met z’n allen meer thuis dan anders. We zijn als het ware aan huis gekluisterd. Slaat de verveling al toe? Of ben je juist iemand die de druk voelt om productief te zijn, om deze extra vrije tijd te waarderen en zinvol te besteden?  Welke van deze twee personen je ook bent, één ding is zeker: we zijn allemaal meer thuis dan dat we zonder Corona geweest waren.

We inspireren je daarom graag met ideeën om meer bezig te zijn met je planten, omdat we daar natuurlijk erg van houden. We gaan je helpen om meer aandacht te besteden aan je planten en op deze manier groene hobby’s te ontwikkelen.

  1. Besteed een ochtend of middag aan de verzorging van je planten. Planten hebben, net als mensen, soms wat extra liefde nodig. Je kan bijvoorbeeld alle bladeren afstoffen. Door de maanden heen verzamelt zich best wel wat stof op de mooie bladeren van je plant. Omdat je toch alle bladeren bij langs gaat, kan je ook gelijk de dode of gele bladeren van je plant weghalen. Door dit te doen krijgen andere bladeren meer energie en kan de plant goed verder groeien. Als je klaar bent kan je de planten nog wat voeding geven.
  2.  Waar je normaal gesproken niet zoveel tijd voor hebt, heb je nu alle tijd voor: herinrichten van je woonkamer / slaapkamer / keuken. Doordat we nu meer thuis zijn, zitten we ook meer op de bank. Denk je daardoor wel eens dat je woonkamer toe is aan vernieuwing of verandering? Begin dan eens met het verplaatsen van een paar planten. Zeker weten dat je kamer gelijk een andere sfeer krijgt. Is dit nog niet genoeg? Verplaats dan eens je bank naar een andere hoek. Ook daarbij kunnen planten verplaatst worden voor een heel ander gevoel van in je woonkamer. Dit kan je natuurlijk doen voor elk vertrek in je huis.
  3. De laatste optie om meer aandacht en tijd te besteden aan je planten is om ze te gaan stekken. Om je op weg te helpen hebben wij een blog over het stekken van je planten geschreven. Met deze link kan je het artikel lezen.

We hopen dat we je geïnspireerd hebben om meer bezig te gaan met je planten in deze tijd en ook dat je aangespoord wordt om 1 van bovenstaande punten te gaan doen. We horen graag van jullie.

Een fijne dag!

Andere blogs

Overzichtfoto Eden Collection
Planten

Countdown to 2023

Wow, wat een jaar was dit! Een bewogen jaar waarin er veel is gebeurd en ook veel is veranderd. 2022 was een jaar met veel

Read More »

Blog delen:

Facebook
LinkedIn
nl_NL