Eden at home

Een frisse start met kamerplanten

Een nieuw jaar, vol met frisse moed en goede voornemens. Misschien heb je je kerstboom nog staan, om nog even vast te houden aan de warme feestdagen, maar deze gaat hoogstwaarschijnlijk snel de deur uit. Of wellicht heb je nieuwe interieurplannen voor 2020, omdat je die versleten bank of dat rommelhoekje nu toch echt zat bent. Misschien maak je dan nu toch eindelijk die kast op maat of verf je je versleten bijzettafel waar je nog geen afscheid van wilt nemen. Een frisse start in het nieuwe jaar, juist ook in je interieur, want een nieuwe omgeving kan veel inspiratie geven om de dingen anders te gaan doen, of simpelweg om je beter te voelen. Een ruimte met planten heeft daarbij een nog positiever effect op mensen. Gun jezelf daarom een frisse start met groene kamerplanten in je interieur!

Plantenstyling

Wij van Eden Collection mochten alvast iemand blij maken met een huis vol met planten. Bij het Vesta groenevent won bezoekster Thica een plantenstyling t.w.v. €200,- aan Eden Collection kamerplanten. Thica had al een aantal planten op haar studentenkamer en dit smaakte naar meer! In deze blog laten we het resultaat van de plantenstyling zien en lezen we welke invloed planten hebben op Thica en het woonplezier dat zij heeft in haar studentenhuis in Groningen.

Planten in je studentenhuis

Thica heeft een kamer in een studentenhuis, een beetje huiverig dat haar kamer vol met planten kwam te staan was ze dus wel, maar de Eden Collection planten hebben een mooie plek gekregen! We hebben creatieve manieren gevonden om planten neer te zetten of op te hangen. We leerden Thica hoe je makkelijk zelf – en budget vriendelijk – plantenhangers kan maken met slechts een stuk touw. Deze DIY deelden we ook op ons Pinterest bord. Met schroefhaken kan je heel makkelijk planten ophangen in je kamer zonder dat je hoeft te boren, ideaal voor gipsmuren. Ook kan je planten hangen aan leuke rekjes of in het plafond. Thica had al een aantal kamerplanten thuis, maar door deze tips en tricks werd haar kamer nog groener!

Het effect van kamerplanten in huis

Op de foto’s kan je al goed zien wat planten doen in huis, “planten geven zoveel sfeer en gezelligheid” noemt Thica. Naast de toegevoegde waarde voor de sfeer, zijn planten ook goed voor de akoestiek in je huis. Dit draagt natuurlijk bij aan een fijn en gezellig gevoel! Wij vroegen Thica of ze ook verschil heeft gemerkt in hoe ze zich voelde op haar kamer voordat ze planten had en hoe ze zich nu – met planten – voelt op haar kamer. Na even nadenken antwoordde ze “Ja, ik denk het wel echt. Planten geven een bepaalde rust, ik ben nu veel vaker op mijn kamer dan eerst. Het is veel fijner om hier te zijn nu ik planten heb.” Mooi wat planten doen!

Een frisse start met kamerplanten

Je kamer, huis, slaapkamer, badkamer of serre vergroenen geeft frisse inspiratie voor het nieuwe jaar. Thica zegt het mooi: “Ik vind het zo gezellig en mooi geworden, ik wil hier de hele tijd zitten nu!”, dat is niet zo gek, want kamerplanten zijn goed voor je! Ook geeft Thica een goede tip om de wereld nog iets groener te maken en meer mensen te laten genieten van kamerplanten in hun huis: stekjes weggeven aan vrienden. Op deze manier is haar plantenliefde ook ontstaan, zij werd ‘aangestoken’ met groen door een vriendin. Plus deze manier van meer groen in de wereld brengen is natuurlijk studenten-budget proof!

De slogan van Eden Collection is “Discover the world, bring Eden Collection into your home”, onze missie is om zoveel mogelijk kamerplanten bij mensen thuis te brengen voor meer welzijn en woonplezier. Dit jaar willen we Eden Collection bij de mensen thuis laten zien, dus Thica, bedankt voor je gastvrijheid! Stay tuned voor meer groene wooninspiratie!

Wij wensen jullie allemaal een frisse start van 2020 toe!

Other blogs

Overzichtfoto Eden Collection
Plants

Countdown to 2023

Wow, wat een jaar was dit! Een bewogen jaar waarin er veel is gebeurd en ook veel is veranderd. 2022 was een jaar met veel

Read more

Share blog

Facebook
LinkedIn
en_GB