Eden hangplanten

Als plantenliefhebber staat je huis misschien wel vol met planten. Kasten en (bijzet)tafels staan bomvol met prachtige groene vrienden en zelfs elk mogelijk plekje op de vloer is volgebouwd. Voor ons is dit scenario in ieder geval heel herkenbaar, maar gelukkig is er een oplossing: de hangplant! Er is namelijk altijd wel een plekje voor meer groen in huis. Hangplanten hebben veel voordelen, waar wij je natuurlijk graag meer over vertellen.

1. Hangplanten kun je op veel verschillende plekken in huis kwijt. Heb je nog net een mooie spot vrij bij een raam op het oosten of westen? Een perfecte plek voor een hangplant! Daarnaast kun je hangplanten ook bovenop die ene hoge kast zetten waar je eigenlijk geen andere plant kwijt kan omdat je hem dan niet meer goed ziet. Check natuurlijk wel van tevoren welke lichtbehoefte de hangplant heeft die jij wil kopen.

2. Alle planten zorgen voor sfeer in huis, maar hangplanten geven misschien wel nét die extra touche. Ze zijn heel leuk, zeker wanneer je diverse hangplanten combineert. En niet onbelangrijk; ze brengen die jungle-sfeer in huis. Met hangplanten in huis kunnen wij niet beloven dat Tarzan en Jane wegblijven 😉

3. Er zijn veel verschillende hangers voor je hangplant te krijgen in winkels, maar hoe leuk is het om zelf één te maken? Macramé hangers zijn nog steeds de trend op dit moment. En nog leuker; je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden! Pinterest staat vol met inspiratie voor een plantenhanger en op YouTube kun je veel tutorials vinden waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe jij een eyecatcher voor je huis maakt. Je kunt het zo moeilijk en duur maken als je zelf wilt. 

De hanging beauties uit de Eden Collection

Ons assortiment hangplanten wordt steeds uitgebreid, waardoor er voor iedereen een passende hangplant tussen zit. Hieronder zie je een overzicht van onze favorieten.

Ceropegia woodii 
De Ceropegia woodii heeft als bijnaam ‘String of Hearts’, welke hij te danken heeft aan de prachtige hartvormige bladeren. U kunt deze plant ook kennen als Chinees Lantaarnplantje; de bloem van de plant lijkt namelijk op een Chinese lantaarn.

Parthenocissus amazonica
Heeft u de prachtige bladeren van de Parthenocissus amazonica wel eens gezien? Het is een prachtige hangplant met kleine bladeren die van nature graag klimt. Een echte eyecatcher!

Senecio rowleyanus
De bolletjes aan de plant lijken op erwten, vandaar dat deze plant wellicht beter bekend staat als erwtenplant. Het is een succulent en kan daarom goed tegen droogte. Ook deze hangplant misstaat zeker niet in elk huis.

Naast deze parels hebben wij ook nog andere hangplanten in ons assortiment, zoals Peperomia angulata Rocca Scuro, Pilea depressa Sao Paulo en Pilea glauca.

Andere blogs

Overzichtfoto Eden Collection
Planten

Countdown to 2023

Wow, wat een jaar was dit! Een bewogen jaar waarin er veel is gebeurd en ook veel is veranderd. 2022 was een jaar met veel

Read More »

Blog delen:

Facebook
LinkedIn
nl_NL