Drie roze kamerplanten die niet mogen missen in jouw interieur

Bij kamerplanten denken veel mensen meteen aan groene planten. Dat is ook niet zo gek, want de meeste kamerplanten zijn ook groen. Maar planten zijn er in zoveel meer kleuren dan alleen groen. Ben je gek op roze en op planten? Goed nieuws, want er zijn veel verschillende roze kamerplanten! Een roze plant in je kamer is een echte eyecatcher en geeft je kamer nét dat kleine beetje extra pit. Ook in ons assortiment zitten een paar roze parels. Check hieronder onze top drie roze kamerplanten.

1. Callisia rosato - Pink Lady

Zeiden we roze? De Callisia rosato maakt zijn naam meer dan waar. Deze roze plant heeft hele kleine ronde bladeren. De kleur van deze bladeren? Roze natuurlijk, maar als je van dichtbij kijkt zie je dat de bladeren meer roze-groen zijn. De zon zorgt ervoor dat de bladeren van deze plant meer roze worden. Zet de plant daarom op een zonnige plek in huis. De Callisia rosato is ook gek op water, zorg er daarom voor dat deze plant voldoende water krijgt. Deze roze parel is een echte najaarsplant en is ook in dit seizoen het beste verkrijgbaar. Kan jij geen genoeg krijgen van deze plant? Check dan onze speciale plantpagina.

 

2. Tradescantia Nanouk ®- Fantasy Venice

De Tradescantia Nanouk is een plaatje om te zien! Met zijn roze-paarse-groene bladeren springt deze plant er heel erg uit tussen al jouw planten. Het is een sterke plant die heel makkelijk is qua verzorging. Deze plant kan zowel in direct als indirect zonlicht staan en het is niet erg als de potgrond even wat droger aanvoelt, aangezien de Tradescantia Nanouk niet van constant natte voeten houdt.  Mocht je je afvragen of deze plant nog kleurrijker kan; dat kan zeker! Want deze Tradescantia kan ook roze en witte bloemen laten zien. Never a dull moment met de Tradescantia Nanouk. Lees meer over deze plant op de plantpagina.

 

Tradescantia Sweetness, Pink Plants

3. Tradescantia Sweetness

Mocht je twijfelen of je dubbel ziet, dat is zeker niet het geval. De Tradescantia Sweetness is een andere plant dan de Tradescantia Nanouk, maar dat ze familie van elkaar zijn is overduidelijk. Het verschil zit ‘m in de grootte en dikheid van de bladeren: die van de Tradescantia Sweetness zijn kleiner en dunner. Deze plant houdt van een lichte standplaats en kan zelfs op het zuiden staan, mits hij voldoende water krijgt. Meer licht betekent meer water. Deze roze schoonheid houdt er niet van om in één keer veel water te krijgen. Geef daarom regelmatig kleine scheutjes water.

Wil je meer roze inspiratie? Zoek dan eens op Instagram op #pinkplants of #onwednesdayweplantpink. Wedden dat jij nu het liefste een pink beauty in huis haalt?

Ps. Als je toch bezig bent, check dan ook onze Instagram!

Andere blogs

Overzichtfoto Eden Collection
Planten

Countdown to 2023

Wow, wat een jaar was dit! Een bewogen jaar waarin er veel is gebeurd en ook veel is veranderd. 2022 was een jaar met veel

Read More »

Blog delen:

Facebook
LinkedIn
nl_NL