Planten Smit Kwekerij

Style jouw huis naar de herfst

De bladeren vallen van de bomen en dagen worden kouder én korter. De herfst is weer begonnen, en dat betekent dat we ons huis weer omtoveren tot een warme plek waar we ’s avonds weer thuiskomen na een lange dag. De dagen lijken weer korter te worden doordat het eerder donker wordt, maar daardoor kunnen we het binnen weer gezellig maken! De planten willen niet alleen een mooi plekje in jouw woonkamer, ook zullen zij anders verzorgd worden in het najaar. In deze blog geven wij jou tips voor de styling en verzorging van jouw planten.

Make it cosy

Om je huis in de gezellige sferen te krijgen is het leuk om veel planten bij elkaar te plaatsen. Verschillende soorten en groottes zorgen voor een speels effect, maar ook voor een leuk kleurenpallet. In combinatie met leuke kaarsen en vazen maak jij zo van je huis een warme plek! Ook door verschillende plantpotjes in andere kleuren en maten lijkt het een heel vrolijk geheel. Zie hieronder de eerste foto’s van onze photoshoot, haal hier je inspiratie uit dit najaar!

Styling planten Smit Kwekerijen
Sfeerbeeld planten

Highs and Lows

Wat ook een leuke stylingtip voor je huis is, is het spelen met verschillende hoogtes met planten. Zet grote en kleine planten bij elkaar om zo diepte te creëren in je interieur. Op de foto’s hebben wij bijvoorbeeld verschillende potmaten bij elkaar gezet of gebruik gemaakt van verhoogde standaards, zo lijken de verschillende planten heel speels bij elkaar. Op de foto’s staan planten van 5,5 cm gemengd met planten van 15 cm, ook geplaatst op verschillende verhogingen.

Calm down

In het voorjaar is ook de verzorging van de planten anders, in de zomer heeft de plant namelijk veel dorst en geef je relatief meer water. In het najaar wil de plant meer rust hebben, daarom moet je de planten veel minder water geven. Zorg er ook voor dat de planten ook niet op een te koude plek staan, dit kan bijvoorbeeld op de tocht zijn. Ook moet je oppassen dat de plant niet boven de verwarming staat, dan is de luchtvochtigheid namelijk heel laag. Was het nou maar altijd zomer ;).

Check onze socials ook als je de nieuwe foto’s wilt bekijken, wij zitten nu ook met Smit Kwekerijen op Instagram! Volg jij ons al?

Andere Blogs

Overzichtfoto Eden Collection
Pflanzen

Countdown to 2023

Wow, wat een jaar was dit! Een bewogen jaar waarin er veel is gebeurd en ook veel is veranderd. 2022 was een jaar met veel

Weiterlesen »

Blog-Artikel teilen

Facebook
LinkedIn
de_DE