Microsorum crocodyllus

Planten met een verhaal

Sommige planten zijn zo bijzonder dat ze hun eigen verhaal verdienen! In onze Eden Collection worden deze planten ‘Eden Specials’ genoemd. Ken jij al wat van deze planten uit onze collectie? Voorbeelden zijn de Pannenkoekplant, het Augurkenplantje en de Stippenplant! Lees meer over deze verhalen op onze plantenpagina!

In de afgelopen maanden hebben we twee nieuwe specials op de markt gebracht met een uniek verhaal. Ben je ook benieuwd welke planten dit zijn? Lees dan snel verder!

Microsorum Crocodyllus

De Microsorum crocodyllus is een tropische (Zuid-Oost Azië) varensoort die sterk doet denken aan het uiterlijk van de krokodil. De kleur, de glans en de vorm van de nerven zorgen samen voor een opmerkelijke gelijkenis met een krokodillenhuid. Daarom ook de naam Croco Loco! Deze varen is makkelijk te onderhouden en kan niet in de volle zon staan. Met een beetje voeding blijft de plant goed op kleur. De bladeren kunnen wel een meter lang worden.

Kijk ook eens op op de speciale plantpagina voor de verzorgingstips.

Begonia cane Hotspot

De Begonia cane Hotspot komt van oorsprong uit warme, vochtige en bosachtige omgevingen. Ze kunnen wel 3 meter hoog worden. De bladeren kenmerken zich door hun vleugelachtige vormen vol met stippen, deze hotspots vol stippen maakt deze plant zo bijzonder. Planten zoeken verbinding met je, deze Begonia cane Hotspot doet dat ook. Het kan een mooie connectie met de natuur zijn.

De komende weken laten we meer zien van deze planten op onze Facebookpagina en Instagram. Houd ons in de gaten en laat ons weten wat jij van deze planten vindt.

Andere Blogs

Overzichtfoto Eden Collection
Pflanzen

Countdown to 2023

Wow, wat een jaar was dit! Een bewogen jaar waarin er veel is gebeurd en ook veel is veranderd. 2022 was een jaar met veel

Weiterlesen »

Blog-Artikel teilen

Facebook
LinkedIn
de_DE