Planten hypes

Ons assortiment bestaat uit vele verschillende planten. De één is populairder dan de ander, maar een aantal planten springen er echt uit en zijn daarom een echte hype. De Pilea peperomioides, Anthurium Clarinervium en de Monstera Thai Constellation zijn hier voorbeelden van.

Ook benieuwd naar de oorsprong en weetjes over deze plant? Lees dan gauw verder.

Pilea Peperomioides

De Pilea peperomioides is een naam die de meeste mensen niets zal zeggen. Tot je zegt dat dit de Latijnse naam van de Pannenkoekplant is (ook wel de Chinese Muntenplant genoemd). Deze plant draait al behoorlijk wat jaren mee, waarin het niet altijd even populair is geweest. Inmiddels is de plant helemaal terug van weggeweest, dit is niet gek want het is gewoon een super leuke plant! Van oorsprong komt deze mooie plant uit de provincie Yunnan in China, waar hij in het begin van de 20ste eeuw, mee werd genomen naar Europa.

Deze plant is erg populair doordat hij makkelijk te verzorgen is, goed groeit, vermenigvuldigd zich snel en er leuk en vol uitziet. Om deze plant in leven te houden hoef je geen plant-expert te zijn. Zet je hem op een lichte plek en geef je hem 1 keer per week water (2x in de zomer), dan is deze plant al helemaal tevreden. Wanneer je het voor elkaar krijgt om de plant tevreden te houden, kan je ook nog eens veel kleine babyplantjes verwachten met schattige ronde blaadjes! De pannenkoekplant is ook een erg leuke plant om cadeau te krijgen of te geven.

Anthurium clarinervium

De Anthurium clarinervium is met zijn hartvormige blad, fluweel-achtige touch en een kleine glinstering, een plant die echt opvalt. De mooie bladeren kunnen groot worden met mooie patronen op het blad. Deze bijzondere plant komt oorspronkelijk uit het zuiden van Mexico. De Anthurium clarinervium vraagt wel een speciale verzorging, mede omdat hij uit de jungles van Zuid-Amerika komt.

Zo mag de potgrond licht vochtig zijn, maar niet nat. De plant houdt van een hoge luchtvochtigheid en veel licht, maar pas op met direct zonlicht. In de jungle groeit deze plant onder de bescherming van de bomen waardoor het licht is, maar het nooit de directe zonnestralen vangt. Let bij het water geven op dat je deze beauty water geeft op kamertemperatuur en geen koud water. Zorg je goed voor deze plant dan heb je een bijzonder mooie plant in huis!

Door zijn bijzondere uitstraling, kleuren en bijzondere vormen is deze plant erg populair onder plantliefhebbers.

Monstera Thai Constellation

Deze prachtige plant is de droom van vrijwel iedere plantliefhebber. Hij is vrij exclusief en straalt dit ook uit. De prachtige kleur combinatie en de vorm van het blad maken deze plant één van de meest gewilde planten.  De Mostera Thai Constellation komt oorspronkelijk uit Panama en het zuiden van Mexico. In tegenstelling tot sommige andere Monstera’s behoudt de Monstera Thai Constellation zijn mooie vlekken en mede daarom zijn ze zo populair onder de plantliefhebbers. Door de witte/crèmekleurige bladen zijn deze planten niet de gemakkelijkste in de verzorging. De lichte delen van het blad kunnen sneller verbranden en daarom is het belangrijk om ze op de juiste plek te zetten om het verbranden te voorkomen. Deze mooie, exclusieve en bijzondere plant is echt de topper van dit moment!

Welke plant vind jij het leukst? Laat het aan ons weten via Instagram of Facebook!

Andere Blogs

Overzichtfoto Eden Collection
Pflanzen

Countdown to 2023

Wow, wat een jaar was dit! Een bewogen jaar waarin er veel is gebeurd en ook veel is veranderd. 2022 was een jaar met veel

Weiterlesen »

Blog-Artikel teilen

Facebook
LinkedIn
de_DE