Begonia masoniana's

De Begonia masoniana Rock als jouw perfecte match

Als je op zoek bent naar een plant met een bijzondere bladtekening, dan is de Begonia masoniana Rock ® jouw plant! De donkerrode bladtekening maakt deze plant een unieke verschijning! Of nou ja, uniek.. Hij lijkt namelijk erg veel op zijn grote broer Begonia masoniana Mountain ®. Naast de bladtekening heeft de Begonia masoniana Rock ® haartjes op het blad, die zorgen voor een glans op het blad. Het verschil met zijn grote broer Begonia Mountain ® is de grootte van de bladeren en de bladstelen. De Begonia Rock ® blijft een kleinere plant met kleiner blad.

De Begonia masoniana Rock ® staat het liefste op een plek met helder, indirect licht. Teveel direct zonlicht kan er namelijk voor zorgen dat de bladeren verbranden. Daarnaast is het belangrijk om de potgrond licht vochtig te houden.

Begonia Mountain en Rock

I want more!

In een eerdere blog hebben wij al eens geschreven over de verschillende soorten in de Begonia familie, namelijk de Begonia masoniana Jungle, de Begonia masoniana River, de Begonia masoniana Rock en de Begonia masoniana Mountain. In deze blog wordt er meer verteld over waar deze planten vandaan komen en hun achtergrondverhalen. Ben jij benieuwd geworden naar de andere Begonia masoniana’s? Klik dan hier voor de eerdere blog! 

Op de socials plaatsen wij ook nu de mooiste planten met speciale bladeren, waaronder de Begonia masoniana Rock! Wil je ook hier een kijkje nemen? Bekijk onze foto’s dan op Instagram!

Andere Blogs

Overzichtfoto Eden Collection
Pflanzen

Countdown to 2023

Wow, wat een jaar was dit! Een bewogen jaar waarin er veel is gebeurd en ook veel is veranderd. 2022 was een jaar met veel

Weiterlesen »

Blog-Artikel teilen

Facebook
LinkedIn
de_DE