Peperomia bladeren

De 5 mooiste Peperomia bladeren

Wow, herken jij de bladeren van deze Peperomias? Sommige kleuren of vormen zijn echt kenmerkend voor de planten, zoals de Peperomia argyreia, beter bekend als de watermeloen plant. In de Eden Collection zitten momenteel meer dan 20 Peperomias, en er worden regelmatig nieuwe toegevoegd! We hebben onze favorieten voor jullie naast elkaar gelegd om het échte verschil te laten zien. Kun jij ze onderscheiden? Naast onze oude favorieten zit er ook een nieuwe aanwinst tussen, namelijk de Peperomia Sunrise. Dit is tevens onze plant van de maand juni, over deze Peperomias willen we jullie meer vertellen.

1. Peperomia Sunrise

Allereerst de nieuwste aanwinst van de Peperomia collectie, namelijk de Peperomia Sunrise! Deze plant zetten we, toepasselijk bij zijn naam, in het zonnetje deze maand. Wist je dat de Peperomia Sunrise zoals vele andere planten door Eden Collection zelf is veredeld? De Peperomia Sunrise valt op doordat de onder- en bovenkant andere kleuren hebben! De bovenzijde is licht grijs/zilver en de onderzijde is roze/rood van kleur. De plant kan zijn kleur verliezen wanneer hij op een te donkere plek geplaatst wordt, maar ondanks zijn naam kan de Peperomia Sunrise ook niet tegen direct zonlicht. Wanneer de Peperomia Sunrise namelijk in de directe zon staat worden de bladeren geel van kleur, en dat is natuurlijk zonde van dit mooie contrast! Daarom is een lichte staplaats belangrijk!

Peperomia Sunrise

2. Peperomia argyreia

Peperomia argyreia

The Peperomia argyreia behoort zeker tot onze favorieten en heeft een unieke uitstraling. De bladeren lijken namelijk erg op watermeloenen, vandaar zijn bijnaam! Door de grijze gloed met donkere strepen op een rond blad is het net een watermeloen, grappig toch? Deze Peperomia argyreia lijkt heel veel op de Peperomia Ice Queen die links naast de watermeloenplant ligt, toch is de kleur van de Ice Queen veel grijzer met minder duidelijke strepen. Wij kunnen niet kiezen…

3. Peperomia Obtipan Bicolor

Peperomia Obtipan Bicolor

Een andere Peperomia die al wat langer in de Eden Collection zit is de Peperomia Obtipan Bicolor, de kleuren van dit blad zijn zo uniek en vallen echt op naast alle andere bladeren. De gelige kleur met juist een groene binnenkant is een toffe kleurencombinatie, en als je goed kijkt zie je een roze/rode rand om het blad! De Peperomia Obtiban Bicolor is het broertje van de groene Peperomia Obtipan, ze hebben dezelfde bladvormen maar andere kleurencombinaties.  

4. Peperomia pepperspot

Peperomia pepperspot

Een andere favoriet van ons is de Peperomia pepperspot, vanwege de bladeren die als sliertjes langs de pot vallen. Deze plant wordt ook wel de Green Coins genoemd, omdat de bladeren de vorm van munten hebben! Met het contrast tussen de donkergroene bladeren en een rode achterkant en steeltjes is deze plant niet te missen in dit rijtje van ‘’mooiste Peperomia bladeren’’. De meeste Peperomia soorten hebben een compacte groei waardoor de planten een bol-achtige groei hebben, echter heeft de Peperomia pepperspot net zoals de Peperomia rotundifolia daarnaast ook dunne slierterige steeltjes.

5. Peperomia Burbella

Peperomia Burbella

En als laatste in onze selectie van de mooiste Peperomia bladeren is de Peperomia Burbella. Deze plant valt direct op door zijn ribbels op zijn ronde, grijze bladeren die een donkere nerf hebben. Het blad doet ons enorm denken aan rimpels, vind je niet? Gelukkig zien onze rimpels er niet zo uit :). 

Ben jij benieuwd geworden naar de verschillende andere Peperomias? Bekijk ze dan hier, of bekijk onze Instagram waar wij nog vele andere Peperomias in het zonnetje zetten deze maand! 

Andere Blogs

Overzichtfoto Eden Collection
Pflanzen

Countdown to 2023

Wow, wat een jaar was dit! Een bewogen jaar waarin er veel is gebeurd en ook veel is veranderd. 2022 was een jaar met veel

Weiterlesen »

Blog-Artikel teilen

Facebook
LinkedIn
de_DE