Begonia masoniana Mountain op tafel in interieur

Het verhaal van de Begonia masoniana

De Begonia masoniana is onderdeel van onze Eden specials collectie. The Begonia masoniana collectie bestaat uit 4 planten; de Begonia masoniana Jungle, de Begonia masoniana River, de Begonia masoniana Rock en de Begonia masoniana Mountain.
Elk van deze planten heeft zijn eigen verhaal. Laten we in dit blog samen op hun ontdekkingsreis gaan.

De ontdekking van deze mooie planten

Het was een hele onderneming, de zoektocht naar deze plant. Vanaf de voet van de rustige berg liepen we langs de oevers van de boze rivier daar waar deze opgaat in een muur van groen vonden we in de hongerige jungle deze plant. Onder het waakzame oog van een eeuwenoude boom, Alsof we een schat vonden met een schatkaart gemarkeerd met een rode X.

Na de lange zoektocht door de Jungle, gaan de planten naar de kraamkamer van de kwekerij. Daar worden de eigenschappen van de plant bekeken en onderzocht om er uiteindelijk een kamerplant van te maken. Dit duurt vaak enkele jaren, waarna er een geschikte plant voor u in de huiskamer tevoorschijn komt. U krijgt zo uw eigen stukje van de jungle bij u in huis.

De Begonia masoniana Rustige Berg

De Begonia masoniana Mountain is één van de vier masoniana Begonia’s uit de Eden Collection. De Begonia Mountain is een opvallende plant door de bijzondere tekening op het blad en de dieprode rand random het blad. Wat deze plant ook bijzonder maakt, zijn de haartjes die groeien op het blad. Door de beharing onstaat er een unieke glans wanneer de zon erop schijnt. Ontdek de schoonheid van de wereld door het naar binnen halen van deze plant. 

De Begonia masoniana Eenzame Rots

De Begonia masoniana Rock is de kleinere variant van de Begonia masoniana Mountain. Beide planten zijn opvallend door de bijzondere bladtekening en rode rand rondom het blad. Ook heeft de Begonia Rock haartjes die zorgen voor een unieke glans op het blad. Het grote verschil met zijn grote broer Mountain is de grootte van de bladeren en de bladstelen. De Begonia Rock blijft een kleinere plant met kleiner blad. 

Begonia masoniana Jungle in interieur

De Begonia masoniana Hongerige Jungle

Wat deze planten zo bijzonder maakt is de textuur van het blad en de hoogte verschillen van de bladstelen en daardoor het blad. Door de haartjes die op het blad groeien krijgt de plant een unieke glans. Gegarandeerd een eyecatcher in je huis. 

Begonina masoniana River in interieur

De Begonia masoniana Boze Rivier

De plant onderscheidt zich door de textuur van het blad, de beharing op de bladeren die zorgen voor een bijzonder glans, maar ook door de hoogteverschillen van de bladstelen. Deze kenmerken zorgen ervoor dat je een unieke plant in huis haalt.

De verzorging van deze planten

De Begonia masoniana’s staan het liefste op een plekje met helder, indirect licht aangezien teveel direct zonlicht zonnebrand op de bladeren kan geven. Het is belangrijk om de potgrond licht vochtig te houden. Elke week een beetje water geven is voldoende.

Andere Blogs

Overzichtfoto Eden Collection
Pflanzen

Countdown to 2023

Wow, wat een jaar was dit! Een bewogen jaar waarin er veel is gebeurd en ook veel is veranderd. 2022 was een jaar met veel

Weiterlesen »

Blog-Artikel teilen

Facebook
LinkedIn
de_DE