Delosperma echinatum bladeren

De Eden Specials in de schijnwerpers, heb jij ze al eens gespot?

Elke plant is uniek op zijn eigen manier, maar sommige zijn nét iets specialer dan de andere. In het geval van de Eden Collection is er voor deze specialere planten een aparte groep gemaakt, namelijk de Eden Specials. In de Eden Specials collectie zitten allemaal unieke planten die op zichzelf al opvallen of een verhaal vertellen. We lichten een aantal Eden Specials uit, waaronder de Delosperma echinatum waar iets dieper op in wordt gegaan. Deze augurkenplant is namelijk de plant van deze maand april, hoe leuk is dat?

Special touch

In de Eden Collection hebben wij verschillende planten die samen de Eden Specials vormen. De Eden Specials collectie is een verzameling van planten die op zichzelf een sterk verhaal vertellen. Op dit moment zijn er acht Eden Specials, waaronder de Pilea Peperomioides -beter bekend als de Pannenkoekenplant- waarmee het idee van de Eden Specials is begonnen! De plant wordt zo genoemd door de vorm van de bladeren. Toen de pannenkoekplant een hit begon te worden in Nederland wilden wij de Pannenkoekplant een speciaal plekje geven, vandaar de Eden Specials!

Eden Specials

De Eden Specials bestaan dus uit allerlei verschillende planten die op zichzelf al een verhaal vertellen, andere planten die hier ook bij horen zijn bijvoorbeeld de Begonia maculata en de Senecio peregrinus. De Begonia maculata wordt ook wel de Polka Dot genoemd, en je raad al waar deze naam vandaan komt, namelijk de mooie stippen op het blad. De Polka Dot is de tweede plant die de Eden Specials lijn ging aanvullen. De plant is namelijk enorm uniek op zichzelf. En de Senecio peregrinus is beter bekend als de Jumping Dolphin, want de bladeren hebben de vorm van springende dolfijnen. Eigenlijk komt het er gewoon op neer dat alle planten die uniek zijn, opvallend of gek zijn heel goed passen in de Eden Specials. De Delosperma echinatum is een plant die niet in dit rijtje mag ontbreken en we vertellen je graag meer over deze bijzondere plant.

You can hug me

De Delosperma echinatum is de plant van de maand april, en wordt ook wel de augurkenplant genoemd! Het augurkenplantje heeft zijn naam te danken aan de bladeren die de vorm van een augurk hebben. Deze bladeren worden gemiddeld tussen de 2,5 en 5 cm en blijven dus mooi klein en compact. Als je goed kijkt heeft deze plant aan zijn augurkenblaadjes witte haartjes. De Delosperma echinatum is een vetplant en heeft wel wat weg van een cactus, maar niks is minder waar! Want de witte haartjes zijn, in tegenstelling tot bij een cactus, super zacht!

Onze augurkenplant komt vanuit Zuid-Afrika en heeft heel veel vetplanten in de familie. Van oorsprong leeft dit plantje heel hoog, namelijk tussen de 150 en 860 meter hoog *WOW*. De Delosperma echinatum kan in de zomer gele bloemen krijgen aan de bladeren. Dit geeft de plant wel echt de cactus look.

Close-up Delosperma echinatum

Don't let me down

Ben jij wel eens iemand die vergeet de planten water te geven? Dan zijn de Delosperma echinatum en jij een match made in heaven! Dit augurkenplantje hoeft namelijk maar één keer in de week water te hebben, en kan zelfs iets langer zonder water doordat de kleine bladeren vocht opnemen. Hierdoor kan de plant wel tegen een stootje. Het liefst krijgt de Delosperma echinatum ook wat voeding één keer in de maand. Voeding zorgt er namelijk voor dat de nodige voedingsstoffen worden aangevuld. Ook houdt de plant van de zon, een lichte staplaats is daarom perfect. 

The perfect spot(s)

Zoals hier boven benoemd houdt de Delosperma echinatum van een lichte plek in het huis, maar wat zijn dé leuke plekjes? Wij hebben er een aantal  voor jullie op een rijtje gezet. Allereerst op de vensterbank, hier is altijd mooi daglicht en kan het augurkenplantje genieten van de mooie zon. Maar dan moet je de vensterbank wel op het Oosten hebben! De Delosperma echinatum houdt namelijk niet van de volle zon. Daarnaast is de plant ook mooi in combinatie met andere Eden Specials zoals de Senecio peregrinus op bijvoorbeeld een mooie kast in de kamer. Door het verschil tussen de twee planten passen ze mooi in contrast. De hangplant zorgt voor de diepte en het cactus gehalte maakt het wat meer een Jungle gevoel! Weet jij al waar je de Delosperma echinatum wilt plaatsen? En met welke andere Eden Special zou jij je styling combineren? Voor meer Eden Specials en andere Eden planten, volg ons op Instagram.

Delosperma echinatum

Andere blogs

Overzichtfoto Eden Collection
Planten

Countdown to 2023

Wow, wat een jaar was dit! Een bewogen jaar waarin er veel is gebeurd en ook veel is veranderd. 2022 was een jaar met veel

Read More »

Blog delen:

Facebook
LinkedIn
nl_NL