Hangplanten overzicht

De 5 mooiste hangplanten voor in je huis of werkplek

Staat jouw huis al vól met planten, maar toch heb je het gevoel dat er nog planten bij moeten komen? Dan zijn hangplanten de perfecte aanvulling voor jouw jungle huis! Niet alleen bespaar je ruimte door hangplanten te gebruiken, maar zorgt het ook voor sfeer. Doordat je de planten op alle hoge plekken kan hangen of plaatsen maak je het een stuk gezelliger op de lege plekjes. En het leuke is dat hangplanten ook in allemaal verschillende kleuren en soorten komen! Wij hebben onze 5 mooiste hangplanten voor bij jou thuis of op je werkplek op een rijtje gezet.  

Senecio peregrinus

Senecio peregrinus

Allereerst de Senecio peregrinus, een spetter van een plant die ook wel beter bekend is als de Jumping Dolphin! Dit vanwege de vorm van de bladeren die lijken op springende dolfijnen, hoe schattig?! Niet alleen is deze hangplant een eyecatcher in je huis, ook is hij heel onderhoudsvriendelijk! De dolfijnenplant is namelijk een succulent waardoor hij niet teveel water wil hebben. De plant houdt van gefilterd licht, daarom is de Jumping Dolphin perfect voor op hoge plekken zoals op kasten waar wel veel indirect licht komt.

Senecio rowleyanus

Een andere hangplant die ook in de smaak valt is de Senecio rowleyanus, beter bekend als de erwtenplant! Wist je dat wanneer de erwt groot en glanzend is de plant genoeg vocht heeft, en wanneer hij verschrompeld is de plant water nodig heeft…. Handig! Wel moet je oppassen dat je deze plant niet te veel water geeft. Geef daarom niet te vaak water. Ook deze Senecio is een succulent en kan goed tegen droogte, daarnaast houdt de erwtenplant ook van veel licht. De Senecio rowleyanus is door zijn lange slierten daarom ook mooi om op hoge lichte plekken te zetten!  

Hangplanten Senecio Rowleyanus, Hoya Krimson Queen - Eden Collection

Tradescantia Zebrina

Een plant die je op een zonnige plek kan zetten is de Tradescantia zebrina. De plant is namelijk heel sterk en houdt wel van een zonnetje! Door de paarse kleuren krijgt de plant een tropische look wat perfect past bij de Jungle feeling in jouw huis. Een plek op de vensterbank waarbij de plant mooi over de rand kan vallen is hierdoor perfect voor de Tradescantia zebrina. Heb jij wel eens planten met een kleurtje in huis?

Peperomia angulata Rocca Scuro

De volgende plant is een echte Jungle aanwinst! Oorspronkelijk vanuit Peru is de Peperomia angulata Rocca Scuro een beauty met donkergroene bladeren. Op deze bladeren zitten mooie strepen die een opvallend contrast maken. De Rocca Scuro houdt van de schaduw en wil elke week water om mooi groen te blijven. Daarom kun je deze plant op elk hoog oppervlakte plaatsen, perfect voor de hoeken die even een boost kunnen gebruiken!

Peperomia pepperspot

Eden Collection hangplanten - Peperomia pepperspot

De Peperomia pepperspot behoort ook zeker tot het rijtje van mooie hangplanten! Deze plant is ook wel beter bekend als de Green Coins vanwege de vorm van de bladeren. Met een groene bovenkant en rode achterkant en steel is de plant echt een oogappeltje! De plant komt oorspronkelijk uit het Amazone gebied, waar het warm en schaduwrijk is. Vandaar is de plant ook fan van een plek waar veel indirect zonlicht is om wel warmte op te nemen! Hoe leuk zou deze plant in jouw woonkamer of keuken hangen?

Blijf nog even hangen!

Niet alleen geven hangplanten meer dimensie aan je huis, ook geeft het veel meer opties om verschillende planten te mengen en combineren! Door deze hangplanten kan je huis worden omgetoverd tot een knusse Urban Jungle. Ben jij nou ook fan geworden van verschillende hangplanten en wil je nou nog meer hangplanten zien? Check dan onze Instagram waar wij deze maand nog meer hangplanten laten zien!

Andere blogs

Overzichtfoto Eden Collection
Planten

Countdown to 2023

Wow, wat een jaar was dit! Een bewogen jaar waarin er veel is gebeurd en ook veel is veranderd. 2022 was een jaar met veel

Read More »

Blog delen:

Facebook
LinkedIn
nl_NL