Overzichtfoto Eden Collection

Countdown to 2023

Wow, wat een jaar was dit! Een bewogen jaar waarin er veel is gebeurd en ook veel is veranderd. 2022 was een jaar met veel pieken en dalen, maar wij zijn zo blij dat wij dit met jullie mochten ervaren! Ook dit jaar konden wij jullie blij maken met verschillende mooie planten, veel gouden ouden, maar ook een aantal nieuwe. Een aantal planten sprongen er echt uit voor jullie! Om dit jaar met een succes te beëindigen, zullen wij aftellen van tien naar één van onze best verkochte planten van 2022!

TEN

We beginnen met aftellen bij de Parthenocissus Striata, een mooie plant met kleine bloem gevormde bladeren. Natuurlijk schittert hij in onze top 10 planten, want hij is zo schattig met de lange slierterige bladeren. Deze plant is ook echt een perfecte hangplant, doordat de bladeren zo lang zijn en over de pot heen hangen. De bijnaam van de Parthenocissus Striata is in het Nederlands de Suikerdruif, in het Engels de Verona Vein, omdat hij suikerachtige korreltjes onderaan de bladeren heeft!

NINE

Tradescantia zebrina compacta, Peperomia verticillata Red Log, Chlorophtum Bonnie (1)

De Tradescantia Zebrina Compacta is een bijzondere kamerplant door haar kleurrijke bladeren. De unieke kleurcombinatie van groenzilver naar paars zijn niet zoals we gewend zijn van planten. Het verschil met de Tradescantia Zebrina, is dat de Compacta kleinere en groenere bladeren heeft! Toch lijken ze enorm op elkaar.

EIGHT

Op nummer acht hebben we de Pilea depressa Sao Paulo, die naast een normaal plantje ook een hangplant is! De donkergroene bladeren van deze schattige plant hangen over de randen naar beneden. Ook deze bladeren hebben wel iets weg van een bloem, dat maakt de Pilea depressa Sao Paulo alleen maar leuker! Wist je dat deze plant uit Mexico komt?

SEVEN

De volgende in de ranglijst is de Peperomia rotundifolia! De Peperomia rotundifolia heeft lieve, kleine, ronde blaadjes die aan de ranken van de plant groeien. Deze planten zijn erg geschikt voor hangende concepten en hoge decoratieve potten. De rotundifolia heeft wilt graag in het zonnetje staan, dus is het een perfecte plant voor de spotlights van de top 10!

SIX

Met de dieprode kleuren van de Peperomia Rosso valt hij mooi op tussen deze lijst! Hij is niet alleen een favoriet van ons, maar ook van jullie. De onderkant van het blad heeft een donkerrode kleur waardoor het puntige blad er echt uit steekt. De Rosso wilt niet in direct zonlicht staan, maar dat laat hem niet minder shinen in deze lijst!

FIVE

We zijn alweer op de helft! Op nummer vijf hebben we de Peperomia obtusifolia groen, met zijn leer achtige bladeren. Wist je dat deze bladeren heel goed water kunnen opslaan? Daarom is deze beauty ook een succulent! De donkergroene kleuren van de bladeren hebben een enorm mooie glans, als dat geen showstopper is voor nummer vijf! De Peperomia obtusifolia wilt graag in direct zonlicht staan, en met de water vasthoudende bladeren kan hij dat dus goed doorstaan! Een echte betrouwbare plant als je het aan ons vraagt!

FOUR

Geen berg is te hoog voor onze nummer vier in de lijst, de Senecio Himalaya steekt er bovenuit! Met zijn grasachtige karakter is de Mountain Grass een speelse plant. Geen wonder dat hij zo genoemd wordt! Deze plant is niet alleen speels, ook hoeft hij bijna geen water te krijgen, om van onderhoudsvrij te spreken!

THREE

De Sedum Tornado waait de top 3 binnen! Met een variatie aan licht- en donkergroene blaadjes die met hun ronde vorm aan een rood steeltje zitten is dit toch een enorm schattig plantje? Een glimmende derde plaats voor de Tornado! De Sedum Tornado heeft helemaal niet zoveel water nodig om mooi te blijven, geen wonder dat deze plant dus in de smaak valt!

TWO

En dan zijn we alweer bij nummer twee beland, de Senecio Cephalophorus valt met zijn grijze gloed wel op tussen alle andere planten! De unieke vorm van de bladeren in combinatie met de grijze kleur maakt hier een enorme eyecatcher van in je interieur. Wist je dat deze beauty over de jaren ook bloemen kan krijgen? Hoe schattig is dat…

ONE

Dan zijn we alweer bij de laatste van de lijst aangekomen, nummer één! Dit is zonder twijfel de Chlorophytum Ocean, een absolute favoriet! Een sterke plant met een uniek karakter, met zijn groene bladeren die omhult worden door witte omlijning vallen enorm op. Niet alleen viel hij bij ons op, maar ook bij jullie! De terechte winnaar van onze 2022 planten top 10!

Pfoe… Wat een top 10 gevuld met mooie, verschillende planten! Hopelijk genoten jullie dit jaar net als ons van de planten en kijken we vooruit op een mooi 2023! Fijne jaarswisseling en een gelukkig 2023 gewenst! 

Heb jij onze socials al gezien? Volg ons op Instagram en bekijk de leukste foto’s en videos! Naast de Instagram van Eden Collection is er nu ook een Instagram van Smit Kwekerijen, volg ons hier ook!

Andere blogs

Overzichtfoto Eden Collection
Planten

Countdown to 2023

Wow, wat een jaar was dit! Een bewogen jaar waarin er veel is gebeurd en ook veel is veranderd. 2022 was een jaar met veel

Read More »

Blog delen:

Facebook
LinkedIn
nl_NL