Kalanchoe thyrsiflora groei

3 Seasonals waarmee je kleur kan bekennen!

Zoals de seizoenen veranderen, verandert Eden Collection mee. De Seasonals zijn planten die, zoals de naam al verklapt, maar één seizoen worden verkocht. Deze Seasonals zijn alleen in de zomerperiode verkrijgbaar en hier willen we jullie alles over vertellen. In de Eden Collection zitten 3 Seasonals en ze hebben allemaal een leuk verhaal. Lees gauw verder om meer te weten te komen over onze Seasonals.

Sinocrassula yunnanensis

De eerste Seasonal is de Sinocrassula yunnanensis, ook wel de Napoli Noire genoemd. Deze vetplant is oorspronkelijk in China te vinden in de regio Yunnan, hier is ook de naam vanaf geleid. De plant groeit in het wild in de buurt van de Himalaya in de richting van West-China en is een echte zomerse plant. Zoals bij de meeste vetplanten is teveel water fataal, zo ook voor de Sinocrassula yunnanensis. Daarom liever een te droge grond dan te nat. Hij heeft het namelijk niet graag nat aan de voeten! De Sinocrassula yunnanensis is dus een onderhoudsvriendelijke plant, net als de andere twee Seasonals. Met een voorkeur voor een lichte staplaats is de Sinocrassula yunnanensis een echte showsteler. Door de donkergroene met donkerpaarse kleuren valt de compacte plant mooi op, de kleur kan zelfs wat lichtergroen uitvallen over de tijd.

Sinocrassula yunnanensis close-up Seasonals

Kalanchoe humilis

Kalanchoe humilis sfeerfoto Seasonals

Een andere plant met paarse tinten is de Kalanchoe humilis, met zijn rood-paarse patronen is de plant een echte eyecatcher in het interieur! Oorspronkelijk is deze plant te vinden in droge gebieden in Tanzania, Malawi en Mozambique, waar het warm en droog is. De Kalanchoe humilis is daarom ook op zijn plek in zanderige grond tussen stenen en rotsen. Veel water is daarom niet nodig, in de zomer heeft de vetplant het liefst eens in de twee weken water en in de winter eens in de twee maanden… Dat is nog eens onderhoudsvriendelijk. Wanneer de Kalanchoe humilis meer zonlicht krijgt worden de rood-paarse patronen intenser van kleur, dan valt ie al helemaal op! Dit is het tweede jaar dat deze plant onderdeel is van ons assortiment. Wat vind jij van deze plant?

Kalanchoe thyrsiflora

De laatste Seasonal is tevens onze plant van de maand mei: de Kalanchoe thyrsiflora! Met zijn prachtige kleur op de bladeren geeft de Kalanchoe thyrsiflora een echt zomers gevoel. Deze plant staat graag in de spotlight en geniet van het zonnetje. Hoe meer zon, hoe intenser de kleur op het blad van de plant zal worden. Wil je de plant nou aan alle kanten mooi rond hebben, draai de plant dan regelmatig zodat hij een mooie groei heeft! De Kalanchoe thyrsiflora wordt ook wel de woestijnroos genoemd, een bijnaam die perfect past door de mooie kleuren en de vorm van de bloei! Voor de kweek worden de planten al vroeg buiten in het zonnetje gezet om de kleur naar buiten te brengen. Hoe vinden jullie de kleur?

De Kalanchoe thyrsiflora vindt het niet erg om een droge lucht te hebben, de plant past dus perfect op de vensterbank bij een verwarming in de buurt. Doordat het een vetplant is heeft de plant net als de andere Seasonals weinig water nodig, dit komt bij de Kalanchoe thyrsiflora ook door de bladeren! Dan zal je denken, door de bladeren? De woestijnroos slaat namelijk water op in zijn bladeren, en hierdoor is de waterbehoefte laag… Wanneer je de plant echt zijn mooie kleur wilt laten behouden kun je hem het beste in de zon zetten, maar ook water geven op de aarde en niet op het blad. Wanneer je water geeft op het blad gaat de mooie grijze gloed namelijk weg.

Kalanchoe thyrsiflora buitenfoto Seasonals

Heb jij een van onze Seasonals in huis staan of ben je van plan er snel één te kopen? Wij zijn heel benieuwd hoe ze er bij jou thuis bij staan! Tag ons op Instagram @edenplanten of gebruik hashtag #edencollection!

Andere blogs

Overzichtfoto Eden Collection
Planten

Countdown to 2023

Wow, wat een jaar was dit! Een bewogen jaar waarin er veel is gebeurd en ook veel is veranderd. 2022 was een jaar met veel

Read More »

Blog delen:

Facebook
LinkedIn
nl_NL